Sastojci:
1 šolja vode
1 šolja ulja
brašno, oko 400gr
3 jaja
Krem:
1/2l mlijeka
2 pudinga od vaniloje
2 kesice šlaga
100 gr čokolade za kuhanje
4 kašike šećera
Priprema:
Vodu i ulje staviti da provi pa skloniti sa vatre.
U to staviti brašno i miješati, treba da bude baš gusto. Kad se smjesa prohladi i bude mlaka dodajte jaja pa sve mikserom umutite. Zagrijte rernu na 200 stepeni pa špricem u tepsiju istiskajte smjesu.
Ovako treba da izgleda.
Ne otvarajte rernu 15 minuta, da ne bi “spali”.
Kada se ispeku ovako izgledaju.
U pola litre mlijeka zakuvati 2 pudinga od vanilije i 4 kašike šećera pa ostaviti da se skroz ohladi. U hladno dodati kesicu izmiksiranog šlaga.
Pečen ekler presjeći na pola pa špricem napuniti kremom.
Umutiti drugu kesicu šlaga pa špricem našarati preko krema.
Poklopiti drugim dijelom biskvita pa otopiti čokoladu i isprskati odgore.
Nema komentara:
Objavi komentar