Sastojci
Biskvit
140g Pšeničnog oštrog brašna
150g Pšeničnog glatkog brašna
1,5 žličice Praška za pecivo
1,5 žličice Sode bikarbone
80g kakao praha
350g smeđeg šećera
2 Jaja
200ml mlijeka
100ml Ulja
2 žličice arome vanilije
100ml kipuće vode
Krema
500g mascarpone sira
500g Nutelle
150g nasjeckanih lješnjaka
100g Napolitanke od lješnjaka
Priprema
Biskvit: pomjesati odvojeno sve suhe sastojke i sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Suhe sastojke dodati mokrim sastojcima i miksati dok se smjesa ne sjedini.
Na kraju dodati kipuću vodu i miksati tek toliko da se spoji sa smjesom.
Smjesu izliti u kalup promjera 26 u kojem ste prethodno dno oblozili pek papirom.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170° 40ak min.
Biskvit se mora skroz ohladiti prije rezanja jer ce se u protivnom mrviti.
Krema: razraditi maskarpone sir, dodati mu nutellu, nasjeckane lješnjake i izmrvljenu napolitanku i sve sjediniti.
Nema komentara:
Objavi komentar