ref

ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

NOVA ALI I MNOGO UKUSNIJA HAVANA TORTA



Sastojci 
smeđa smijesa
20 dag šećera
20 dag lješnjaka
6 kom keksa – Petit Beurre

Krema
1 l mlika
20 dag šećera
1 vanilija šećer
2 kesice želatine
2 šlag pjene
2 šlag kreme od vanilije
1/2 l mlika

Priprema
1.Smeđa smjesa:
2.Šećer karamelizirati i istresti (tanak sloj) na foliju namazanu maslacem. Lješnjake zapeći da se mogu oljuštiti.Kad se sve to pripremi samliti u nekoliko puta (3) zajedno malo karameliziranog šećera, malo lješnjaka i 2 keksa.
3.Krema:
4.Skuhati zajedno 1 l mlika, 20 dag šećera i 1 vaniliju.
5.Otopiti 2 želatine i dodati u smijesu te još kratko skuhati.
6.Kad se skroz ohladi u to dodati prethodno pripremljene 2 šlag pjene i 2 šlag kreme od vanilije s 1/2 l mlika.
7.Okruglu veču posudu obložiti prozirnom folijom, staviti malo smeđe smjese , poravnati, preko toga dodati sloj kreme ali polako sa žlicom da se ne ošteti podloga. Tako redom dok se ne potroši smeđa smjesa i krema.
8.Što više slojeva napravite – izgledati će lipše !!!
9.Držati je u zamrzivaču i neposredno prije služenja – izvaditi.
izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar