Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
1/8 l ulja
200 g brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike kakaa
1l patiserie kreme ili slatkog vrhnja
5 kašika nutele
2 kašike sitnog šećera
čokoladne mrvice
4 učvrščivača za šlag
Priprema
Umuti žutanjke sa šećerom i polako miješajući dodaj ulje.
Dodaj prosijano brašno sa kakaom i praškom za pecivo i dobro izmiješaj.
Smjesi dodaj čvrsto ulupane bijelanjke.
U tepsiju srednje veličine stavi papir za pečenje i izlij smjesu.
Peći na 170 stupnjeva oko 25 minuta.
Dok se biskvit peče izmiksati kremu ili slatko vrhnje sa učvršćivačima za šlag.
Podijeli na 2 dijela.
U polovicu kreme ili šlaga dodaj 5 kašika nutele a u drugu polovicu dvije kašike sitnog šećera.
Ohlađen biskvit premazi tamnom kremom a na nju stavi bijelu..
Izreži na kocke i pospi čokoladnim mrvicama.
Nema komentara:
Objavi komentar