ref

srijeda, 29. lipnja 2016.

Kilerica kolač

Kilerica
 Sastojci

    potrebno
    2 lista oblatne
    6 bjeljanjaka
    200 g šećera
    200 g mljevenih oraha











    fil
    6 žumanjaka
    150 g šećera
    5 kašika jake, skuhane crne kahve
    100 g čokolade za kuhanje
    200 g margarina ili maslaca
    Priprema
        Napraviti snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne). Oblatne staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju. Oblatne neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije riješiti.
        Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kahvu i otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo rijetko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac.

        Slaganje: oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini).Dobit  ćete četiri dijela. I fil podijelite na četiri dijela. Mazati oblatne i slagati jednu na drugu, ali zadnju oblatnu ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki protvan na koji ćete staviti nekoliko knjiga da se Kilerica izravna. Kada se sve lijepo poravna nanijeti fil i na zadnju oblatnu i posuti mljevenim orasima.
        Tako dobiven kolač izrezala sam u četiri “trake”, pa svaku dobiven “traku” rezala nazubljenim nožem na štanglice.

Nema komentara:

Objavi komentar