ref

srijeda, 29. lipnja 2016.

Jednooki keksići

Jednooki keksici

Sastojci 

  • 300 g brašna
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žutanjka
  • 80 g mljevenih lješnjaka ili badema
  • 200 g maslaca ili margarina
  • marmelada za punjenje kesica
  • šećer u prahu(po želji)
  • Priprema


    1. Prosijati brašno, u sredinu staviti: šećer, žutanjke, sol i mljevene lješnjake.Iznad svega toga staviti maslac koji sam prethodno narezala na manje komadiće.
      Sve dobro zamijesiti u glatku smijesu i ostaviti u frižideru sat vremena (ili na hladnome mijestu).
      Komad tijesta sam razvaljala u dugačku kobasicu(kao kada radim njoke od krumpira)i rezala komadiće veličine lješnjaka.Oblikovala sam loptice i repom  kuhače napravila rupice u sredini(malo sire rupice).
      Oblikovane loptice stavljam na pleh, na koji sam prethodno stavila papir za pećnicu.
    2. Pećnicu prethodno ugrijati. 180-200*C.
      Peći od 12-15 min.,dok ne potamni malo.
      Ostaviti keksice da se ohlade.
      Možemo ih puniti maremeladom i drugi dan.
      Prije nego sta sam stavila marmeladu posipala sam ih sitnim šećerom.

Nema komentara:

Objavi komentar