ref

srijeda, 29. lipnja 2016.

Suhi kolačići sa limunom

Sastojci

    150g maslaca
    200g šećera
    500g brašna
    100ml kiselog vrhnja
    1  jaje
    1 čajna kašika praška za pecivo
    1-2komada limuna
    vrh kašikice sode bikarbone
    malo soli
    limunova korica
    Priprema
        Miksajte maslac i dodajte šećer pa skupa miksajte.
        Dodajte polovicu brašna i nastavite miješati.
        Dodavajte redom ostale sastojke vrhnje, jaje, limunovu koricu i limunov sok, prašak za pecivo, sodu i sol.
        Sve sastojke dobro izmiksajte i dodavajte preostalo brašno.
        Tijesto izradite i zamotajte je u foliju i stavite 1h u frižider.
        Zagrijte renu na 200 Celzijevih stupnjeva, pleh obložite masnim papirom.

        Tijesto razvaljajte 5mm debljine na pobrašnjenoj ploči i vadite oblike pa ih složite jedan pokraj drugog, jer neće rast.

        Pecite 7-8 minuta.nesmiju potamniti i moraju biti mekani kad ih izvadite iz rene.

Nema komentara:

Objavi komentar