ref

utorak, 16. svibnja 2017.

ČokoVočna nepečena Torta

ČokoVočna nepečena Torta

Sastojci 
Podloga od keksa:
200 g keksa
125 g maslaca

Puding krema:
50 g Gussnela Dolcela (gustina)
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
3 žlice šečera
5 dl mlijeka

Nadjev od višnji:
615 g smrznutih višnji
9 žlica šečera
2 kom Vanilin šećera Dolcela
1 dl vode
1 kom Puding vanilija Dolcela
3 žlice šečera za puding od vanilije i malo vode

Ganache:
200 g čokolade crne za kuhanje
2 dl slatkog vrhnja

Priprema
1.Izmrviti kekse, preliti ih otopljenim maslacem i smjesu utisnuti u kalup za torte promjera 24 cm.
2.Za puding kremu u manjoj posudi pomiješati gustin, kakao i šečer sa malo mlijeka, koje ste oduzeli od ukupne količine mlijeka. Dobro promješati da ne bude grudica. Mlijeko staviti da zakuha, u zakuhalo mlijeko staviti pomiješanu smjesu. Kuhati i stalno miješati dok se ne zgusne. Gotovu puding kremu preliti po podlozi od keksa. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.
3.Za nadjev od voča stavite u lonac smrznute višnje, šečer, vanilin šečer i vodu. Kuhati dok višnje malo ne omekšaju. Omekšane višnje usitniti malo štapnim mikserom i ostaviti da se još malo kuhaju. Za to vrijeme umutiti puding od vanilije sa šečerom i malo vode. U višnje staviti puding i kuhati dok se ne zgusne. Gotovi zgusnuti nadjev preliti po puding kremi. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.
4.Za ganache na laganoj vatri otopiti čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem. Gotovi ganache preliti po nadjevu od višnji. Tortu malo ohladite na sobnoj temperaturi, te ju zatim ohladite do kraja u hladnjaku.

Posluživanje
Umjesto višnji možete koristiti šumsko voče, maline i jagode. Možete ju raditi bez nadjeva od voča, na puding kremu staviti ganache.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar