ref

utorak, 16. svibnja 2017.

Lasagne s purećim mljevenim i tijestom za savijače



Sastojci
ZA BOLOGNES
1kg mljevenog purećeg mesa
1 žlica Vegete Natur
prtohvat papra
prestohvat češnjaka u granulama
1 Slatke paprike mljevene Podravka
1 glavica luka
malo suncokretovog ulja
malo vode
5-6 velikih žlica koncetrata paradajza
prstohvat Bosiljka sušenog Podravka

ZA BEŠAMEL
175gr maslaca
4 žlice brašna
1l mlijeka
1 žličica Vegete Natur
300 gr trapista
tijesto za savijače

Priprema
1.Na ulju popržite isjeckan luk,dodajte mljeveno pureće meso,pirjajte. Ja ga malo razradim štapnim mikserom jer se ne razdvaja poput junetine,al oprezno da ne ispadne kaša.Dodajte začine,vode ne previše i zgusnite koncentratom rajčice.
2.Maslac otopite,dodajte brašno i popržite do zlatne boje. Dodavajte vruće mlijeko i miješajte energično da se ne stvore grudice. Ako je pregusto dodajte slobodno još mlijeka,smijesa mora biti kao za palačinke.Na kraju začinite vegetom.
3.Na dno tepsije stavite sloj bešamela,zatim 2-3 lista tijesta za savijače(ako je tanje bolje 3). Na tijesto za savijače ide prvo bolognese,po njemu bešamel i na to naribni trapist. Pa ponovno tijesto za savijače 2-3 list, bolognese, bešamel i ribani trapist.
Tako dok ne ostanete bez bolognesa, možda vam ostane tijesta za savijaču,zavisi o proizvođaču,al zamotajte ga natrag i stavite u prozirnu vrećicu,dobro zatvorite i možete ga opet koristit za par dana za nešto drugo.
4.Ja na kraju polijem bešamel po tijestu obavezno,da nije suho. Peći na 180 stupnjeva 30min.
Kad je pečeno pokrijem listovima trapista.

IZVOR: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar