ref

utorak, 16. svibnja 2017.

Muffini s višnjama



Sastojci
6 jaja
300g brašna
300g Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer
1/4 margarina
1 kašika kakaa u prahu
1 Prašak za pecivo Docela
200g čokolade za kuhanje Kandit
1 mliječna čokolada
svježe ili višnje iz kompota
3 kašičice cimeta u prahu

Priprema:
U jednoj posudi pomiješati šećer i vanili šećer. Dodati jaja i margarin i sve to umutiti.
U drugoj posudi pomiješati brašno, cimet, malo kakaa i prašak za pecivo i postepeno dodavati u smjesu.  Miješati dok ne bude grudvica. Zatim dodati čokoladu koju ste prethodno isjeckali na male komadiće ili krupno izrendali (bolja je u malim komadićima jer se više osjeti u muffinu). I na kraju, dodati višnje i miješati kašikom da se ne raspadnu. Ja najčešće koristim višnje iz kompota (ocijediti sav sok ako koristite ovu verziju).
Da biste dobili ovaj fini oblik nisu vam dovoljne samo papirne korpice, potrebno je imati i tepsiju za muffine. Puniti po pola korpice jer se jako napušu.
Peći na 180° 15-20 minuta. Pratite kako se peku jer brzo mogu zagoriti. Kad mislite da su gotove, probodite čačkalicom da vidite da li je unutra pečeno.


Posluživanje
Najbolje ih je ukrasiti sa čokoladnim prelivom. Mogu se jesti i hladni, meni su još ukusniji kad prenoće prekriveni folijom. Nadam se da ćete uživati u ovoj slastici.

IZVOR: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar