ref

utorak, 16. svibnja 2017.

Pohovane tikvice



Sastojci
4-5 tikvica
1 jaje
persun
brasno
prasak za pecivo
so, biber, origano
mlad luk
beli luk
kisela pavlaka
majonez
persun
Vegeta
biber
senf
kackavalj

Priprema
1.Izrendari tikvice na krupnije , posoliti i ostaviti da se lepo iscede, da ne bi bile pune vode.
Dodati biber, malo origana, beli luk, mladi luk(sitno seckan), persun, rendani kackavalj, sve to lepo izmesati, rukama jos malo ocediti. Dodati 1 jaje, malo brasna i malo praska za pecivo. Sve lepo sjediniti da ne bude preterano gusto(tvrdo)...kasikom staviti u prezlu, uvaljati i prziti.
2.Sos moze proizvoljno da se napravi od pavlake, majoneza, senfa, persuna, bibera, malo vegete...

Nema komentara:

Objavi komentar