ref

utorak, 16. svibnja 2017.

MAK KEKISĆI



Sastojci
125gr maslaca sobne temperature
1kesica Vanilin šećer Dolcela
60gr secera u prahu
150gr brasna
100gr maka
marmelada ili Linolada za spajanje
bijela cokolada i malo vrhnja za slag za dekoraciju

Priprema
1.secer,vanil secer i maslac pjenasto umutiti.Brasno i mak pomijesati pa dodavati u maslac.
2.Ako se nisu bas najbolje uvezali sastojci dodajte kasiku mlijeka.Tijesto razvaljati na pobrasnjenoj radnoj povrsini na debljinu oko 0,5cm
3.Modlicom vaditi krugove i redati na pleh oblozen papirom za pecenje.Rernu zagrijati na 180 C i peci keksice oko 8minuta
4.Ohladiti ih,spajati sa coko namazom ili marmeladom..Otopiti bijelu cokoladu sa par kasika vrhnja za slag i namakati polovine keksica.

Nema komentara:

Objavi komentar