ref

subota, 23. srpnja 2016.

Ekleri

ekleri

Sastojci:
1 šolja vode
1 šolja ulja
brašno, oko 400gr
3 jaja

Krem:
1/2l mlijeka
2 pudinga od vaniloje
2 kesice šlaga
100 gr čokolade za kuhanje
4 kašike šećera




Priprema:
Vodu i ulje staviti da provi pa skloniti sa vatre.
U to staviti brašno i miješati, treba da bude baš gusto. Kad se smjesa prohladi i bude mlaka dodajte jaja pa sve mikserom umutite. Zagrijte rernu na 200 stepeni pa špricem u tepsiju istiskajte smjesu.


Ovako treba da izgleda.

ekleri






Ne otvarajte rernu 15 minuta, da ne bi “spali”.

Kada se ispeku ovako izgledaju.

ekleri




U pola litre mlijeka zakuvati 2 pudinga od vanilije i 4 kašike šećera pa ostaviti da se skroz ohladi. U hladno dodati kesicu izmiksiranog šlaga.




Pečen ekler presjeći na pola pa špricem napuniti kremom.

ekleri




Umutiti drugu kesicu šlaga pa špricem našarati preko krema.

ekleri


Poklopiti drugim dijelom biskvita pa otopiti čokoladu i isprskati odgore.

ekleri

Nema komentara:

Objavi komentar