ref

subota, 30. srpnja 2016.

Kinder bajadera

kinder bajadera

Tamni deo –
200 ml  vode
300 gr šećera
250 gr  margarina
5oo gr mlevenog keksa
100 gr cokolade
200 gr oraha

Beli deo –
100 ml vode
400 gr šećera
250 gr  margarina
300 gr mleka u prahu



Priprema:
Ušpinovati šećer i vodu da bude gusto kao med. Dodati margarin, keks orahe i otopljenu čokoladu.
Smesu istresti u neki kalup, možete i u tepsiju, blago pouljenu.
Drugi deo – Opet ušpinovati šećer i vodu da bude gusto kao med. Dodati margarin i mleko u prahu.
Istresti na tamni deo i lepo poravnati.
Ostaviti da se ohladi. Ohladjeno preliti glazurom ili kokosom dok je još vruće pa kad se ohladi iseći.
Možete svaki kolačić ukrasiti sa cvetićem od šlaga, takodje, ne morate stavljati glazuru, možete samo poprskati čokoladom po beloj smesi.

Nema komentara:

Objavi komentar