ref

petak, 22. srpnja 2016.

Mladi krompir sa piletinom iz rerne

krompir sa piletinom iz rerne



Sastojci:
500 gr mladog krompira ( može i stari )
1 pileće grudi ( srednje veličine )
200 gr svježih šampinjona
1 kašika suhog začina
1/2 kašičice soli
400 ml vode
2 pune kašike kisele pavlake
1 puna kašika brašna prstohvat – dva bibera
200 gr sira trapista

 Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
 Krompir očistiti ( ako je potrebno ) i isjeći na kolutove.
Ovde možete iskoristiti krupnije krompire.
Krompir poslagati po dnu vatrostalne tepsije.
Na krupnije listove isjeći šampinjone i “pobacati” ih preko krompira.
Bijelo meso odkostiti pa isjeći na krupnije kocke i staviti izmedju šampinjona.
Vodi dodati pavlaku, suhi začin, so, biber i brašno i sve umutiti.
Ovom masom preliti sve u tepsiji.
Prekroti sve alu folijom i peći sat vremena.
Poslije sat vremena skinuti foliju i peći da višak vode ispari, još nekih 30 minuta i odgore staviti izrendan trapist sir.
Vratiti u rernu nekih 10 – 15 minuta i izvaditi pa poslužiti uz salatu toplo. Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar