ref

petak, 29. srpnja 2016.

Supa sa mesnim lopticama

supa sa mesnim lopticama

Sastojci:
1 velika glavica crnog luka
1 velika šargarepa
1 crvena ili zelena paprika
1 koren peršuna
šaka graška
šaka iseckane žute boranije
1 kriška celera
100-150 ml soka od paradajza
1/2 veza peršuna
nekoliko listova lorbera
ulje i so
Za ćufte:
300 gr mlevenog mesa
70-80 gr pirinča
1 jaje
so


Priprema:
Za ćufte pomešati sve sastojke, pa mokrim rukama oblikovati kuglice veličine oraha, prekriti folijom i ostaviti u frižider.
Nekoliko kašika ulja staviti u šerpu pa dodati sitno iseckan crni luk i malo propržiti na laganoj vatri.
Zatim dodati povrće ( celer, šargarepa, koren peršuna ) sitno iseckano, pa i njih propržiti na laganoj vatri i njih. Dodati grašak, boraniju, sok od paradajza, lorber i iseckanu papriku pa naliti vode dve čaše i poklopiti.
Ostaviti da se kuva sat vremena.
Nakon sat vremena dodajte ćuftice, lagano ih spuštajte u supicu, pa ostavite da se kuva otprilike još 20 minuta, tad bi trebalo da u loptice skuvane, to proverite.
Na kraju sve zalinite po ukusu, dodajte peršunov list, lorber izvadite, pa poslužite uz pavlaku.

Nema komentara:

Objavi komentar