ref
subota, 13. kolovoza 2016.
Ferrero rocher torta jednostavno
Sastojci
Biskvit
140g Pšeničnog oštrog brašna
150g Pšeničnog glatkog brašna
1,5 žličice Praška za pecivo
1,5 žličice Sode bikarbone
80g kakao praha
350g smeđeg šećera
2 Jaja
200ml mlijeka
100ml Ulja
2 žličice arome vanilije
100ml kipuće vode
Krema
500g mascarpone sira
500g Nutelle
150g nasjeckanih lješnjaka
100g Napolitanke od lješnjaka
Priprema
Biskvit: pomjesati odvojeno sve suhe sastojke i sve mokre sastojke osim kipuće vode.
Suhe sastojke dodati mokrim sastojcima i miksati dok se smjesa ne sjedini.
Na kraju dodati kipuću vodu i miksati tek toliko da se spoji sa smjesom.
Smjesu izliti u kalup promjera 26 u kojem ste prethodno dno oblozili pek papirom.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170° 40ak min.
Biskvit se mora skroz ohladiti prije rezanja jer ce se u protivnom mrviti.
Krema: razraditi maskarpone sir, dodati mu nutellu, nasjeckane lješnjake i izmrvljenu napolitanku i sve sjediniti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar