ref

ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

Preokrenuti kolač s jabukama



POTREBNO:
 
Za voćni dio s jabukama:
4-5 jabuka
šalica šećera (pola smeđeg, pola bijelog)

Za biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećera

Za kremu:
4 dl mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
2,5 dl slatkog vrhnja

PRIPREMA:
Jabuke oguliti i izrezati na kriškice. Dno lima za pečenje srednje veličine (25×35 cm) preko kojeg ste stavili papr za pečenje posipati obilno šećerom pa preko svega rasporediti jabuke. Peći u pećnici cca 30 minuta na 180ºC.
Dok se jabuke peku, umutiti biskvitnu smjesu: miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te na kraju snijeg od bjelanjaka. Rasporediti smjesu preko gotovo pečenih jabuka i peći sve skupa još 20 minuta. Pečeni kolač ohladiti i izvrnuti iz lima na pladanj. Pažljivo maknuti papir za pečenje.
Preko ohlađenog kolača treba rasporediti kremu koju ćete skuhati ovako: u 4 dl mlijeka zakuhati puding sa šećerom. Ohladiti pa umiješati posebno tučeno slatko vrhnje.
Sve skupa posipati bijelim čokoladnim mrvicama (a može i bez njih) i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar