ref

subota, 6. kolovoza 2016.

Štrukli sa sirom i šumskim voćem



POTREBNO:
6 komada tankih kora savijače

Za nadjev:
500 g bijelog kravljeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
2 jaja
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera

Za preljev:
400 g milerama
2 jaja
4 žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera

Za umak od šumskog voća:
350 g zamrznutog šumskog voća
6 žlica šećera
1 dl vode
2 žlice gustina

PRIPREMA:
Za nadjev najprije pomiješati sir sa jajima i dobro izraditi vilicom. Dodati šećer, kiselo vrhnje i vanilin šećer.
Uzimati po dvije kore, premazati trećinom nadjeva, zarolati u savijaču, položiti ih na čistu kuhinjsku krpu, zamotati i zavezati krajeve koncem (kao bonbon). Na ovaj sam se postupak odlučila zato što sam štrukle radila sa tim kupovnim korama koje nisu tako podatne i meke kao što to budu domaće kore, pa se bojim da bi mi nadjev prilikom kuhanja iscurio. Postupak ponoviti i sa drugim korama i preostalim nadjevom
Tako zamotane štrudle uroniti u veliki lonac sa kipućom vodom i kuhati 15 minuta.
Pažljivo izvaditi štrudle sa krpom, odmotati i tanjurićem izrezati na komade.
Položiti izrezane komadiće u vatrostalnu posudu premazanu maslacem te ih preliti preljevom od umućenih jaja, milerama i šećera.
Zapeći u pećnici zagrijanoj na 180ºC 20 minuta.
Dok se štrukli peku pripremiti umak od voća: zagrijati u loncu voće sa šećerom i vodom pa uz povremeno miješanje kuhati 10 minuta. Umiješati na kraju gustin kako bi postigli gustoću umaka. Gotovim preljevom preliti servirane štrukle.

Nema komentara:

Objavi komentar