ref

subota, 13. kolovoza 2016.

Tjestenina u umaku od brokule



Sastojci  4 osobe
400 g Fussilli Podravka
sol
500 g brokule
2 žlice ulja
200 g tikvica
2 češnja češnjaka
Muškatni oraščić cijeli
800 ml vode
1 vrećica Krem juhe od brokule i cvjetače
50 ml vrhnja za kuhanje

Priprema
1.Tjesteninu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode.
2.Brokulu narežite na cvjetiće, kratko prokuhajte i ocijedite.
3.Na ulju kratko popecite tikvice narezane na kockice i nasjeckani češnjak. Dodajte naribani muškatni oraščić i 400 ml vode. Umiješajte sadržaj vrećice Krem juhe od brokule i cvjetače i pustite neka zakipi.
4.Umiješajte pripremljenu brokulu i zajedno kuhajte 5 minuta.
5.Zatim umiješajte kuhanu tjesteninu, vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.

Posluživanje
Tjesteninu poslužite s naribanim parmezanom.

Nema komentara:

Objavi komentar