ref

subota, 13. kolovoza 2016.

Ledeni vjetar puslice



Sastojci
1 Mješavina za ledeni vjetar
Za tijesto:
250 g šećera
1 žlica limunova soka
2 žlice Kakaa u prahu

Za kremu:
500 ml mlijeka
75 g maslaca
100 g čokolade
250 g borovnica
50 g nasjeckane čokolade

Za šlag:
400 ml mlijeka

Priprema
1.Mješavini za tijesto dodajte 200 ml hladne vode (iz hladnjaka) i miješajte el. miješalicom 8 minuta da dobijete čvrsti snijeg. Postepeno dodajte šećer uz miješanje i na kraju prosijani kakao i limunov sok.
2.Smjesu nanesite na lim za pečenje prekriven masnim papirom u obliku većih puslica (gnijezda)ø 10 cm.
3.Pecite u pećnici zagrijanoj na 130°C 45 minuta. Puslice trebaju zadržati boju a postati hrskave, izvadite ih i pustite da se ohlade.
4.Za kremu u hladno mlijeko uspite mješavinu i miješajte el. miješalicom da dobijete kremu.
5.Zatim umiješajte otopljenu čokoladu i razrađeni maslac sobne temperature. Kremu nanesite na hladno tijesto.
6.Pripremite šlag i njime ukrasite slastice, te pospite borovnicama i nasjeckanom čokoladom.

Posluživanje
Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet
Čokoladu ćete najlakše otopiti na pari, ali pazite da ne bude previše topla prilikom umiješavanja u kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar