ref

utorak, 2. kolovoza 2016.

Kolač noć u Veneciji

noc u veneciji kolac

Kokos kora:
6 belanaca
6 kašike šećera
5 kašika brašna
100 gr kokosa

Kakao kora:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
2 kašike kakaa
1/2 kesica praška za pecivo

Fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
5 kašika mleka
200 gr margarina
1 vanilin šećer

Glazura:
150 gr mlečne čokolade
50 gr margarina
5 kašike mleka


Priprema:
Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
Istresite u pleh veličine 25 x 35cm.
Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
Preko ohladjenih biskvita namažite krem.
Otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.

Nema komentara:

Objavi komentar