ref

subota, 13. kolovoza 2016.

ZELENA ROLADA



Sastojci
Rolada :
5 jaja ;
1/2 kašičice vegete ;
2 kašike pavlake ;
5 kašika brašna ;
1/2 kašičice soli ;
5 kašika pirea od blitve ;
2 kašike ulja.

Nadjev :
300 gr svježeg sira ;
300 gr kisele pavlake ;
250 gr listova šunkarice.

Priprema
1.Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke ulupati u čvrst snijeg.
U žumanjke dodati so, vegetu, pavlaku, ulje i pire od blitve, pa umutiti u jednoličnu masu. Dodati bjelanjke i brašno, pa lagano izmiješati drvenom kuhačom.
2.Pleh za pečenje obložiti pek papirom i izliti masu.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta.
3.Vruć rolat istresti na mokru kuhinjsku krpu i zarolati.
4.U međuvremenu pomiješati mladi sir i pavlaku i posoliti po želji.
5.Ohlađenu roladu odmotati, premazati je nadjevom od sira i pavlake, po cijeloj površini poredati kolutove šunkarice, pa ponovo premazati nadjevom.
 6.Zarolati roladu pazeći da je čvrsto stisnuta.
Cijelu roladu premazati pavlakom.
7.Prije služenja, ostaviti je da prenoći u frižideru.

Nema komentara:

Objavi komentar